I det fynske folks tjeneste

Annoncehaj skal i fængsel

Landsretten stadfæstede torsdag dommen over den 33-årige Lasse Schou, der skal to et halvt år i fængsel for at have solgt fupannoncer for ca. 5,5 millioner kr. Blandt andet til kordegnen ved Tornbjerg kirke i Odense.

Kordegn Annelise Arnstrup fik den ene regning efter den anden indtil hun kontaktede en advokat.

Det hjalp ikke den bedrageridømte direktør i Dansk Tele Support og IT Support Danmark at bringe sin sag for Østre Landsret.

Hans dom på to år og seks måneders fængsel blev stadfæstet i dag, og Lasse Schou blev også frakendt retten til at drive selvstændig virksomhed for fremtiden.

Den unge direktør er dømt for gennem sine firmaer at sælge spalteplads i ukendte telefonbøger og registre til større og mindre virksomheder, der efterfølgende blev presset til at betale enorme regninger for de værdiløse annoncer.

Blandt hans ofre for annoncefuppet er alt fra små taxivognmænd og en kirkedegn til større institutioner som Vejle Kommune og Forsvarets Efterretningstjeneste.

Et offer var kordegn ved Tornbjerg Kirke i Odense, Annelise Arnstrup, som blev chikaneret af annoncehajen, som mente hun skyldte ham 50.000 kroner. (Se TV-indslag fra marts 2006, vedhæftet)

Lasse Schou skal nu betale erstatning for bedrageriet, der ifølge retten beløber sig til ca. 5,5 millioner kroner plus et forsøg på at svindle sig til 1,5 millioner yderligere.