I det fynske folks tjeneste

Assens slår sig på bioenergi

Gylle skal i fremtiden anvendes til bioenergi.

Assens Kommune vil sammen med det lokale erhvervsliv lave et biogasanlæg og satser benhårdt på at skabe en mere energivenlig energiforsyning.

Målet er at etablere et biogasanlæg, hvor man udnytter ressourcerne fra landbruget produktion - blandt andet gylle.
 
Det er Assens Kommune, det lokale erhvervsliv, landbruget og Assens Fjernvarmen, som står bag initiativet.

- Det rigtig interessante ved dette projekt er, at så mange forskellige interessenter er på banen, siger Inge Dahl, direktør i Udviklingsrådet.
 
- Vi er et hold af lokale kræfter, der alle kan se potentialet i at skabe en bæredygtig energiforsyning, siger hun videre.

Økonomisk bæredygtigt projekt

Det er blevet vurderet, at projektet hænger godt sammen økonomisk. Hvis bliver til noget, hvil 35-40 procent af energien fra Assens Fjernvarme fremover være grøn energi. Dermed lever projektet op til regeringens mål om, at den vedvarende energi i 2020 skal levere 20 procent af den samlede energi.
 
Fra kommunens side er der også stor opbakning til bioenergi-planerne.
 
- Samtidig giver projektet mulighed for at skabe en meget fornuftig kobling mellem by-, erhvervs- og landbrugsudvikling, siger borgmester Finn Brunse og fortsætter:
 
- Bliver gyllen omsat til biomasse, så løser vi en række problemer omkring lugt og miljø, og det åbner naturligvis op for ekspansionsmuligheder i landbruget, der kan harmonere med udviklingen i by og erhverv.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.