I det fynske folks tjeneste

Barbie besøger Årslev

Besøg Barbie på Årslev Bibliotek

Barndommens barbiedukker er udstillet på Årslev Bibliotek i august måned. Det er den fynske barbie-entusiast Martha Andersen, der står bag samlingen.

Alle kan komme forbi biblioteket og se Barbie med familie og venner fra 1960-1977. Den tyske Barbie-konkurrent Petra med familie fra 1964-1978 er også på bibiloteket sammen med Tressy, den første fashion-dukke med hår, der kan forlænges og forkortes.

Kendte og ukendte dukker

Stort set alle dukkerne optræder med originalt tøj fra tiden. Martha Andersen viser også nogle få fashion-dukker fra slut 50erne og en del andre kendte og ukendte dukker fra 60erne og 70erne.

Martha Andersen fra Herringe har altid syet dukketøj - først til sine egne dukker og siden til børns og børnebørns dukker. Hendes Barbie-samling startede med, at hun fik nogle symønstre til Barbie-tøj og så gik hun ellers i gang. For at få nogle modeller, købte hun nyere dukker på loppemarkeder og lignende steder. Siden er internettet blevet en stor hjælp, når der skal opstøves gamle Barbie-dukker og tøj fra datiden.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.