I det fynske folks tjeneste

Bearnaise med så meget kærlighed, at kæresten ville besvime

På et beskæftigelsesprojekt i Middelfart var der en helt særlig opløftet stemning mandag eftermiddag. De lavede boeuf bearnaise sammen med stjernekokken Claus Holm.

00:22

1 af 2

Projektet, der hedder Perronen, beskæftiger til dagligt brugere, der har forkellige udfordringer. Det kan for eksempel være udviklingshæmmede.

Men de er på ingen måde hæmmet, når det gælder madlavning. Det ved tv-kokken Claus Holm, der er på besøg hos dem mandag.

Han har været der flere gange og elsker det:

 - Jeg føler mig simpelthen så godt tilpas. Jeg var her for nogle år siden, hvor jeg fik penge for det, og jeg fik så dårlig samvittighed, så jeg sagde: "Jeg kommer en anden gang". Nu er vi blevet venner. Vi laver mad to - tre gange om året. Nu har jeg haft lidt travlt, så de har presset på og sagt: Hey - du har glemt os, og det er fuldstændig rigtigt, siger Claus Holm.

For ham er det ikke bare en form for pligt:

- Jeg er glad, og jeg bliver boblende rørt. I kan se, hvor meget kærlighed der er her. Det er jo lige meget, om der bliver rørt højre eller venstre om i sovsen. Skiller den, så skiller den. Det handler bare om at have det skide sjovt i køkkenet, og det har vi.

Læs også Multihandicappede på løbetur: Røde kinder og masser af smil

Dagens menu stod på boeuf bearnaise med hjemmelavede pommes frites og cole slaw. Desserten bestod af chokolade.

En af dem, der hjalp til i køkkenet, var Jens Kristian Jørgensen, som blandt andet stod for noget så svært som bearnaisen uden større problemer:

- Jeg har opskriften oppe i hovedet. Det er den bedste hukommelse, sagde han.

Han er glad for at arbejde sammen med Claus Holm.

- Claus er en god makker. Han er min "home man". Han er min inspiration til at være i køkkenet, siger Jens Kristian Jørgensen.

Han er ikke i tvivl om, at maden vil begejstre:

- Jeg tror, at hvis jeg havde en kæreste, så ville hun besvime over den bearnaise der. Så kommer der mere kærlighed derhjemme end her i køkkenet, griner han.

Claus Holm står ved, at der kan være en lidt gal stemning i et køkken:

- Det skal der være. Galskab er roden til magi, og magi er roden til kærlighed. Når der er kærlighed, så er Jens Kristian glad. Det er det, vi smager til med.

Læs også HGP: Og vinderen er ...

Han henvender sig til Jens Kristian Jørgensen:

- Hvad smager vi til med?

- Kærlighed, svarer Jens Kristian Jørgensen.

Claus Holm fortsætter:

- Lige præcis. Så er alt andet sgu ligegyldigt. De kan have alle mulige problemer, men her laver vi mad med kærlighed.