Bedre hjælp ud af kræften på Syddansk Universitet

Et nyt forskningscenter på Syddansk Universitet sætter fokus også på de psykiske og sociale aspekter ved kræftbehandling. Målet er at hjælpe mange flere patienter tilbage til livet.

Selvom man overlever en alvorlig kræftsygdom, er vejen tilbage til en normal tilværelse lang for mange patienter.

Med 12,5 millioner kroner i ryggen fra Kræftens Bekæmpelse skal et nyt forskningscenter for kræftrehabilitering på Syddansk Universitet sikre, at fysiske, psykiske og sociale aspekter medtages i behandlingen.

Over 250.000 danskere lever med en kræftdiagnose. Hvert eneste år kommer over 30.000 nye kræftpatienter til, hvoraf mange får brug for hjælp til at komme videre med livet.

- Forskningen i det psykosociale område er væsentlig, og der er tale om tiltag, der bør være en integreret del af kræftbehandlingen, siger den nyudnævnte professor ved centret, overlæge, dr.med., Christoffer Johansen fra Kræftens Bekæmpelse.

- Idéen med forskningscentret er at se på, hvordan man understøtter, at den fysiske behandling også tager hensyn til det liv, man skal leve bagefter. Bevillingen på 12,5 millioner kroner over fem år betyder, at vi kan sætte gang i nogle større og længerevarende undersøgelser, siger Christoffer Johansen.

Håbet er at skaffe eksterne forskningsmidler, så der er mindst dobbelt så mange penge til rådighed, og samle en større gruppe af forskere med forskellig faglig baggrund.

Oversigt

    Oversigt