Bekymrede borgere: Besparelser rammer de ældre

Nedskæringer i Kerteminde Kommune går hårdt udover ældreområdet. Pårørende og plejehjemsleder er bekymrede.

quote Det er jo selvfølgelig ærgerligt, at det er sådan

Bodil Hellum, leder af Plejecenter Birkelund

Troligt besøger Kirsten Nøhr Andersen sin mand Hans Jørgen Andersen på Plejecenter Birkelund i Langeskov. Hun kommer her fire til fem gange i ugen. Men dagen efter den seneste budgetaftale for Kerteminde Kommune er stemningen ikke som den plejer.

- Jeg blev da meget meget ked af det. Hver gang der er kommet besparelser fra Kerteminde Kommune så er det plejecentre og ældreplejen, der får den største procentdel af besparelsen, lyder det fra den bekymrede ægtefælle.

Med den nye budgetaftale skal ældeområdet i kommunen spare 5,3 millioner kroner. 

- Nu har Hans Jørgen boet her i fire år. Og i det fire år har det bare været besparelse på besparelse. Hverdagene bliver jo mere og mere triste, forklarer Kirsten Nøhr Andersen. 

Ny budgetaftale for Kerteminde Kommune i korte træk

Ærgelig leder

Det langt fra kunne pårørende til ældre borgere i Kerteminde Kommune, som er utilfredse med den ny budgetaftale for kommunen. 

- Det er jo selvfølgelig ærgerligt, at det er sådan.

Sådan lyder konklusionen fra plejehjemsleder Bodil Hellum dagen derpå. Hun er leder af Plejecenter Birkelund i Langeskov og skal dermed føre besparelserne ud i livet. 

Hos Bodil Hellum er beskeden klar:

- Det vil give nogle serviceforingelser, forklarer hun, og påpeger, at de konkrete spareøvelser endnu ikke ligger fast endnu. 

Hun tiføjer:

- Vi må se, hvor slemt det bliver, når tallene ligger på bordet. 

Alligevel glad for service

Hos Kirsten Nøhr og Hans Jørgen Andersen er man på trods af flere års besparelser glade for den service, som plejehjemmet har leveret. 

- Der er en meget dygtig ledelse og et utroligt dygtig personal, siger Kirsten Nøhr Andersen. 

Onsdag i den kommende uge vil samtlige plejehjemsledere i kommunen blive informeret om, hvordan budgetaftalen påvirker dem. Det fortæller Bodil Hellum. 

Plejehjemsleder Bodil Hellum ærger sig over den nye budgetaftale i Kerteminde Kommune. 
Fotograf: Pernille Gram

- Jeg frygter, at det går udover de ansatte. En strammere normering vil måske give ekstra sygdom, siger plejehjemslederen. 

Den nye budgetaftale for Kerteminde Kommune indeholder stigende besparelser på ældreområdet. Frem mod 2022 skal området spare i alt 11,3 millioner kroner om året. 

Se hele indslaget.

De ældre på Kertemindes plejehjem og ældre der får hjælp derhjemme skal forberede sig på dårligere service fremover .
Fotograf: Pernille Gram

Oversigt

    Oversigt