Bund til Mund

-

-

Hvordan kan store solbrændte nødder fra Latinamerika dræbe diarré?

\"Fra Bund til Mund\" handler i denne omgang om Fynske drikke. Hvad er der i? Hvordan bliver de til? Og hvad gør de egentlig godt for? Vi sender i alt seks programmer og her kan du blandt andet få en kur mod tømmermænd og potensproblemer.

Se hvordan blomsterknopper, grene og store huller i jorden kan blive til herlige forfriskninger.

Vi følger hele processen fra råvare i en æske til den færdige væske.

Opskrifter fra udsendelsen 11. februar:

PILESNAPS:
Indeholder salicylsyre ligesom hovedpinepiller.
Man tager kviste eller mindre grene fra et piletræ og klipper i mindre stykker. Fylder kvistene i et glas med tilhørende skruelåg, dækker dem med snaps og lader dem trække i 10 dage eller længere.
Når drikken har trukket filtrerer man gennem et kaffefilter og så har man essensen til pilesnaps. Man kan fortynde efter smag, ca. 1 til 6 - altså et glas essens til 6 glas snaps. Man kan godt drikke den rene essens ved stærke smerter.

SLÅENSNAPS:
Pluk slåen sent: Sidst i oktober eller først i november, da de skal være meget modne ellers bliver de beske. Efter skylning, skal de en tur i fryseren, 3 dage, men sørg for at de er godt tørre først, så de bliver løsfrosne. De skal tø op i snapsen ellers forsvinder smagsstofferne op i luften. De frosne bær dækkes af en neutral snaps og trækker i 3 måneder. Essensen fortyndes med 1 til 6 inden den drikkes.

RØDBEDESNAPS:
Rødbeden skal bare skrælles og skæres i store tern. Derefter dækkes den med snaps og trækker i 8 dage. Essensen filtreres gennem et kaffefilter og selve ternerne kan fint bruges efterfølgende i en gang salat.

Se flere opskrifter her!

Oversigt

    Oversigt