I det fynske folks tjeneste

Busselskab har succes med flygtninge i uddannelse

11 flygtninge er i gang med en uddannelse i busselskabet Keolis som kører for FynBus.

Den nye integrationsgrunduddannelse (IGU) er kommet godt fra start i det nye år. Især på Fyn har der været fart på i januar, skriver Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI) i en pressemeddelelse.

På Fyn har syv virksomheder åbnet døren for flygtninge ved at ansætte dem i et IGU-forløb. Specielt hos Keolis, som er et af landets største busselskaber og blandt andet kører for FynBus, har man fået øjnene op for mulighederne i den nye uddannelse. Keolis har taget 11 flygtninge ind i sin fynske afdeling og hjælper dermed  flygtninge og familiesammenførte ind på arbejdsmarkedet, sætter gang i integrationen og sikrer virksomheden kvalificerede medarbejdere.

Ifølge Peter Lanng, administrerende direktør i Keolis Danmark, er det sund fornuft at åbne døren for flygtninge:

- I vores branche kan vi komme til at mangle arbejdskraft på lidt længere sigt, og med denne ordning kan vi sikre os kvalificerede medarbejdere, der kan træde ind i ordinære jobs i virksomheden. Så for os er det sund fornuft at benytte IGU-ordningen. Og så er det meget tilfredsstillende, at vi samtidig kan bidrage til at løfte en integrationsopgave, siger Peter Lanng.

Keolis har i det hele taget mange udlændinge ansat. Det skyldes blandt andet, at man siden flygtningekrisen i Jugoslavien har taget flygtninge i job, hvoraf flere af dem er blevet og siden avanceret i virksomheden. 

De kan nu fungere som mentorer for de nye flygtninge, der kan have svært ved at begå sig på en dansk arbejdsplads.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.