Charterfly fra Odense Lufthavn

Nu skal der atter lette passagerfly fra lufthavnen i Beldringe. Fra december vil der hver uge være afgang til Salzburg i Østrig. Det er det lille flyselskab Cimber Air med base i Sønderborg, der hver uge sætter kurs mod det østrigske ski-paradis.

-

Nu skal der atter lette passagerfly fra lufthavnen i Beldringe. Fra december vil der hver uge være afgang til Salzburg i Østrig.


Det er det lille flyselskab Cimber Air med base i Sønderborg, der hver uge sætter kurs mod det østrigske ski-paradis. Flyene har plads til 64 passagerer.


Få timer til sneen


Ruten skal beflyves hele vinteren. Dermed får fynboerne ganske få timer til skiløjperne i Østrig. Rejsearrangør Højmark Rejser, der chartrer flyene, oplyser til TV 2/FYN, at der fra Salzburg kun vil være en halv til en hel times kørsel til skisportsstederne.


Højmark Rejser har tidligere kun fløjet til Salzburg fra Karup og Kastrup. En del passagerer har været fra Fyn, og derfor mener selskabet, at der vil være nok ski-glade fynboer til, at ruten fra Odense kan betale sig.


Lufthavn udvides


For at Odense Lufthavn fremover kan tage imod store, tungtlæssede fly bliver landingsbanen også udvidet med 200 meter mod øst - og samtidig forstærket med en ny overflade.


Arbejdet går formentlig i gang om cirka fjorten dage.


I sidste uge faldt det også på plads, at Luftfartsskolen næste forår flytter nogle af sine pilotuddannelser til Beldringe. Også helikopter-pilotuddannelsen lander på Fyn i fremtiden.

Oversigt

    Oversigt