I det fynske folks tjeneste

Danmarks største journalistpris

Syddansk Universitet går Harvard og Stanford efter i bedene. Journalistuddannelserne på Syddansk Universitet bliver fra 2006 rammen for den største pris i dansk journalistik.

For 500.000 kroner journalistik

Det journalistiske fellowship på Syddansk Universitet oprettes efter inspiration fra lignende fellowships på de amerikanske universiteter Harvard og Stanford. Prisen er på 500.000 kroner og tildeles hvert år en fremtrædende journalist eller redaktør, der kan bidrage til udvikling af fremtidens journalister.

Prismodtageren får et kontor og "et universitet" stillet til rådighed, så vedkommende kan udveksle erfaringer med studerende og undervisere på Journalistuddannelserne på SDU og samtidig følge forløb på universitetet efter eget valg. Legatet på 500.000 kroner skal blandt andet bruges til frikøb fra arbejdsplads, udgifter til transport og dobbelt husførelse. Aarhus Stiftstidendes Fond har besluttet at stå bag donationen de første tre år.

Annoncering til efteråret

SDU vil i løbet af efteråret annoncere efter interesserede legatmodtagere, så journalistuddannelserne kan modtage den første legatmodtager i september 2006. Modtagerne vil blandt andet blive udvalgt efter, hvad de selv ønsker at gøre sig klogere på, og hvad de kan tilbyde fremtidens journalister.