I det fynske folks tjeneste

Allesø spiller sin største kamp nogensinde mod Vejle

Onsdag spiller Serie 1-klubben Allesø sin største kamp nogensinde mod Vejle Boldklub, der til daglig slår sine folder i 1. division.

00:14

Det er i aften, Landspokalturneringen kommer til sin ret. Lodtrækningen har sat amatørerne op mod de fuldtidsprofessionelle og givet mulighed for en fodboldkamp, der i skolegården ville blive proklameret som værende ”feje hold”, men sådan er fodbold nu så smukt. I Allesø forventer de ikke sejr eller et videre avancement, men for dem er det stadigvæk den største kamp nogensinde.

Kim Kaare Hansen, formand for Allesø, har fra DBU fået tilsendt et fem-siders manifest, der indeholder krav til sikkerhed og en masse andre til ting, der skal være på plads til en kamp af denne størrelse. Det er langt fra hverdagskost i Allesø, hvor der normalt spilles serie-fodbold en del rækker under 1. Division. 

Også skal vi stille håndklæder og sæbe til rådighed for vore egene og udeholdets spillere. Det plejer vi bestemt ikke at gøre.

Kim Kaare Hansen, formand for Allesø

- Vi har skulle bruge DBU-godkendte kontrollanter, sætte afspærring op, også skal vi stille håndklæder og sæbe til rådighed for vore egene og udeholdets spillere. Det plejer vi bestemt ikke at gøre, siger Kim Kaare Hansen til TV2 Fyn.
Han er ikke i tvivl, det er den største kamp i klubbens historie.

Læs også Fik du set: Sådan fejrede kendte fynboer EM-triumfen

Og nej, det er ikke en stor kamp for de fuldtidsprofessionelle. Det er næsten ikke engang en lille kamp. Derfor er det også reserverne og de unge spillere, som Vejle Boldklub stiller med. Og skulle de nu svigte, reserverne og de unge spillere, og skulle Allesø spille op til sit absolut bedste, får tilskuerne måske en spændende kamp.

Men selv hvis det ikke sker – og miraklet udebliver -  så får tilskuerne, de frivillige omkring klubben og Allesø-spillerne på banen en oplevelse for livet: En kamp mod et ’rigtigt’ fodboldhold.

Det er ikke århundredets kamp, men det er den største i Allesøs historie – i hvert fald indtil næste gang et storhold kommer på besøg.

Allesø GF spiller mod Vejle Boldklub i aften klokken 18:30 på Allesø stadion.