DF: Olav Nielsen misbruger sit embede

Dansk Folkeparti vil nu have undersøgt om skoleleder Olav Rabølle Nielsen fra Humlehaveskolen i Odense misbrugte sit embede, da han udtalte sig til Kristeligt Dagblad om religiøse hensyn i folkeskolen.

Det er Dansk Folkepartis uddannelsesordfører, Marlene Harpsøe, der er forundret over Olav Rabølle Nielsen udtalelser om at en diskussion af religiøse hensyn i folkeskolen "er med til at fremelske et fremmedhad, som Pia Kjærsgaard lever højt på".

- Det er mig helt ubegribeligt, at Olav Rabølle Nielsen, der bliver interviewet i sin egenskab som skoleleder og udtaler sig med denne kasket på, kan komme med en så åbenbar politisk udtalelse. Som privatperson må Olav Rabølle Nielsen inden for straffelovens rammer sige, hvad han vil, men det er uacceptabelt, at han bruger sit embede som politisk platform, siger Marlene Harpsøe.

Hun vil nu have undervisningsminister Bertel Haarder(V) til at forholde sig til om den slags udtalelser er i orden.

Marlene Harpsøe mener desuden, at skolelederen tidligere har bragt sig i et uheldigt søgelys, da han ifølge Fyens Stiftstidende den 10. januar 2009 optrådte med navn og titel i en anti-israelsk kampagne.

- Det er altså meget tydeligt, at denne skoleleder har stærke politiske holdninger. Og vi må da håbe, at det ikke har indvirkning på de mange religiøse hensyn i forhold til muslimske elever, som jeg forstår, at Humlehaven tager. Personligt synes jeg, at de mange religiøse hensyn er udtryk for, at skolen for at undgå konflikter springer over, hvor gærdet er lavest, og dermed svigter integrationen, siger Marlene Harpsøe.

Oversigt

    Oversigt