Dom udskudt mod fynsk cowboy

Først på fredag falder der dom i knivsag mod fynsk fritidscowboy. Landsretten skal gøre sig nogle principielle overvejelser.

Mod sædvane skal Vestre Landsret have betænkningstid til på fredag, førend der falder dom i en ankesag mod en 39-årig, fynsk fritidscowboy om våbenlovens knivforbud.

Det giver anledning til grublerier, at den tiltalte Martin Boas Dahl fra Svendborg havde en våbentilladelse til sine tre knive, oplyser hans forsvarer, Michael Nylander Jensen efter et retsmøde tirsdag i Viborg.

Landsretten skal også tænke længere over, om den 39-åriges optræden med knivene i westernshows er et såkaldt anerkendelsesværdigt formål, der ifølge loven undtager folk fra straf for at bære knive med over syv centimeter lange klinger. Undtagelsen gælder blandt andre spejdere, jægere og fiskere på ture i det fri.

- Der er nogle forskellige aspekter i den her sag, der gør, at det tager lidt længere tid, siger forsvareren.

Han har begæret sin klient helt frifundet for straf. Imens har Statsadvokaten krævet en fordobling af frihedsstraffen i byretten, der idømte Martin Boas Dahl syv dages fængsel.

Den 39-årige, hidtil ustraffede fynbo har optrådt som trapper, en slags pelsjæger, i shows i forbindelse med sit medlemskab af en forening af westernentusiaster, Scandinavian Country Gunslingers.

Dommen skulle efter planen være faldet tirsdag, men er altså udsat.

Oversigt

    Oversigt