Drabsmand fængslet

Den 44-årige mand fra Sallinge på Midtfyn, der torsdag skar halsen over på sin kone, erklærede sig fredag skyldig manddrab. 

Da den fynske drabsmand fredag morgen ankom i Retten i Odense, satte han sig med det samme med foroverbøjet hovedet og hænderne over nakken.

Efter få spørgsmål fra anklageren brød han sammen og sagde: "Jeg kan ikke mere."

Torsdag formiddag blev manden anholdt uden for sit hjem i Sallinge, for drabet af sin kone. Parret var separeret og havde længe haft konflikter om forældremyndigheden over deres tre børn.

Forsvarer ønskede surrogatfængsling

Den 44-åriges forsvarer ønskede manden varetægtsfængslet i surrogat på psykiatrisk afdeling.

- Han er så ustabil, at man ikke kan vide, hvad han kan finde på, sagde forsvarer Annegrete Gaarde efter grundlovsforhøret.

Dommeren fandt ikke belæg for surrogat, da drabsmanden i februar blev mentalundersøgt efter at have truet konen, og blev erklæret egnet til fængsel.

- Nu skal manden mentalundersøges igen, og politiet skal have fred til deres efterforskning, sagde anklager Janne Svärd.

Fraværende og skræmt

Efter anholdelsen torsdag blev den 44-årige afhørt, og den forklaring læste anklageren op for manden, da han ikke var i stand til at svare på spørgsmål i retten.

Grådkvalt bekræftede han sin forklaring i retten, og erklærede sig skyldig i manddrab.

Også børnenes afhøringer blev læst op i retten. Alle tre kunne fortælle om flere voldelige hændelser forud for mordet på deres mor.

Da grundlovsforhøret var færdigt, lagde en politimand hånden på den 44-åriges ryg  og sagde, at nu var det overstået.

Oversigt

    Oversigt