Drenge holder selvmordstanker for sig selv

Drenge forholder sig oftere end piger tavse om selvmordstanker, og de vælger også mere drastiske måder, når de forsøger at gøre en ende på livet . Det viser en fynsk undersøgelse.

-

København, torsdag /ritzau/
Drenge forholder sig oftere end piger tavse om selvmordstanker, og de vælger også mere drastiske måder, når de forsøger at gøre en ende på livet .

Størstedelen af de unge, der begår eller forsøger selvmord, har ikke talt med andre om deres tanker. Især drengene holder deres triste tanker for sig selv og vælger samtidig mere drastiske måder end pigerne, når de forsøger at gøre en ende på livet.
Det viser en undersøgelse, som Center for Selvmordsforskning har foretaget blandt 6000 skoleelever i 8. og 9. klasse i Fyns Amt.

Ca. 10 procent af de unge i undersøgelsen fortæller, at de på et eller andet tidspunkt i deres liv har forsøgt selvmord eller på anden vis skadet sig selv. Blandt de 10 procent er pigerne i klart overtal. Tre en halv gange så mange piger som drenge forsøger at skade sig selv. Til gengæld lykkes det i
højere grad for drengene at gennemføre deres forehavende. - Det hænger sammen med de metoder, de bruger. Piger tager i langt større udstrækning piller eller snitter sig i håndleddene, mens drenge vælger at hænge sig, kaste sig ud foran en bil eller et tog eller kvælning, siger leder af Center for Selvmordsforskning, Ph.D. Lillian Zöllner.

/ritzau/

Oversigt

    Oversigt