Dusør udlovet for tip om ørnemord

Forgiftningen af to havørne fra Odense er langtfra enestående. Rovfugle forfølges. Ornitologisk Forening udlover en dusør på 25.000 kr. for oplysninger i sagen.

DTU Veterinærinstituttet, som har obduceret de to havørne, der for en måned siden døde på øen Leammer i Odense Fjord, har tidligere set forgiftede fugle.

- Desværre er det noget, vi ser ofte. Jeg har dog ikke set en ørn være forgiftet på den her måde før, men vi har set rovfugle som ravne og musvåger være forgiftet efter lignende metoder, siger seniorforsker Anne Sofie Hammer, som har stået for at obducere de to havørne.

Havørnene er døde efter, at de har spist en fugl, som var fuld af det meget giftige og forbudte stof carbofuran. Hun afviser, at fuglen på naturlig vis kan have indtaget giften og på den måde bragt det videre.

- Det er ikke sandsynligt, at det er sket på den måde. Det er mere sandsynligt, at det er puttet på fuglen eller ind i den, siger Anne Sofie Hammer.

Sidste år politianmeldte Dansk Ornitologisk Forening (DOF) fundet af en dræbt havørn nær Saltbæk Vig i Nordvestsjælland.

Den totalt fredede ørn var blevet skudt med riffel. I maj måned i år fandt foreningen en død glente.

Hvorvidt der foreligger en bevidst handling med det formål at forgifte glenten kan ikke umiddelbart stadfæstes, men virker sandsynligt, skrev DOF på deres hjemmeside.

- Nogle føler sig generet af, at rovfuglene spiser fisk eller fugle. Vi prøver altid at forfølge, når der bliver begået ulovligheder, men vi har ikke kendskab til, at forfølgelsen er organiseret, siger Lennart Pedersen fra DOF.

Dansk Ornitologisk Forening udlover en dusør på 25.000 kroner for afgørende oplysninger, der kan lede politiet på sporet af erningsmanden. Sidste års drab på en havørn ved Saltbæk Vig er
uopklaret.

/ritzau/

Oversigt

    Oversigt