Dyr vinter for alle fynboer

Hård frost, høje snedynger og isglatte veje har taget store bidder både i den statslige, kommunale og private fynboers økonomi.

Behovet for snerydning på de fynske veje har været langt større end kommunerne havde regnet med.

Budgetterne var lagt ud fra tidligere års milde vintre, og ikke mindst i Nordfyns Kommune kom det bag på alle, at sneen ville tage så stor en bid af pengekassen.

Efterregning venter

- To uger efter den første sne var faldet havde vi allerede overskredet budgettet for snerydning og bekæmpelse af glatte veje. Den hårde og vedvarende vinter vil koste os mindst tre millioner ekstra, siger formanden for kommunens teknik- og miljøudvalg Kim Johansen (S).

Dertil kommer omkostningerne til reparationer af de mange huller, frosten har skabt i de nordfynske veje.

Håndværkere også ramt

De kolde temperaturer og store mængder sne har også ramt håndværkerne hårdt.

3F på Fyn fortæller, at mindst 441 fynske håndværkere har mistet deres job eller er blevet hjemsendt udelukkende på grund af vinteren.

De mister deres løn og får i stedet dagpenge. Ekstraregningen ender hos staten, og siden midten af januar har det kostet mere end 11.606.000 kroner.

Også håndværkernes private økonomi bliver forringet, når de kommer på dagpenge.

Vinterskader hos private boomer

Forsikringsselskaberne mærker også, at vinteren 2009-2010 har været ekstra hård. Sammenlagt regner de med, at deres udbetalinger på grund af vinteren stiger med 10-15 procent. Det oplyser Forsikring og Pension.

Se mere om den dyre vinter på TV 2/Fyn tirsdag kl. 19.30.

Oversigt

    Oversigt