I det fynske folks tjeneste

Ekspert: Anja A. i en fantastisk position

Anja Andersen er i en fantastisk position i forhold til Faaborg HK, der gerne vil ansætte hende som herretræner. Det mener landets måske største håndboldekspert, Dan Philipsen.

I lørdagens udgave af Jyllands-Posten skriver Dan Philipsen, at Anja Andersens tro væbner i trænerfaget, Rene Dehn, er blevet tilbudt det ledige job for herrerne i Faaborg HK. Et job, som Faaborg HK håber på sigt at kunne tilbyde Anja Andersen, og frieriet til Rene Dehn ses som et udtryk for, at han skal fungere som assistent for Anja Andersen, hvis hun med tiden takker ja til stillingen som chef.

- De er som Batman & Robin. Han har fulgt hende flere steder, og det er det hidtil stærkeste incitament til, at Anja Andersen skal til Faaborg HK. Det er Anjas "game plan" hele vejen, siger Dan Philipsen til TV 2/FYN.

Fortroppen i Faaborg

Han har skrevet bogen "En dronning kom til byen" om Anja Andersens tumultrige periode som kvindetræner i Slagelse HK, hvor Rene Dehn fungerede som hendes assistent. Siden har Rene Dehn også været hendes højre hånd i FCK Håndbold.

Rene Dehn bekræfter, at han efter sin sommerferie skal svare Faaborg HK, om han vil have jobbet eller ej. Faaborg HKs direktør. Lars Brunse, har tidligere erklæret, at holdet søger en træner, der vil træde til omgående - og så siden være Anja Andersens assistent.
- Han er hendes fortrop i Faaborg, siger Dan Philipsen.

Anja A. savner kroner i kassen

Dan Philipsen vurderer, at Anja Andersen tidligst vil skrive under til januar, når der er vinterpause. Som landet ligger nu har Faaborg HK, som ligger i 1. division, ikke det økonomiske fundament, der er godt nok til Anja Andersens ambitionsniveau om at lede et herrehold i toppen af Håndboldligaen. Derfor jagter klubben lige nu en stor, landsdækkende sponsor, som kan give mange kroner i kassen.

- Anja Andersen vil ikke skrive under, før pengene er der, forudser Dan Philipsen.

På vej til Balkan?

Faren for Faaborg HK er, at klubben bruger de næste måneder på finde en storsponsor, hvorefter Anja Andersen finder en anden klub. Eventuelt på Balkan, hvor hendes nære veninde Bojana Popovic netop er skiftet til Buducnost fra Montenegro.

- De kan knokle for at finde sponsorer, og så får de hende ikke alligevel. Hun er i en fantastisk position, siger håndboldeksperten.
Frem til den 1. januar kan Anja Andersen hæve en stor hyre i sin tidligere klub FCK Håndbold, og derfor har hun næppe travlt med at finde en ny arbejdsgiver.