I det fynske folks tjeneste

Færre fynske jordemoderkonsultationer

Halvdelen af Fyns jordemoderkonsultationer lukker til nytår.

Fremover kan fynske gravide kun gå til jordemoder 12 steder - mod i dag 24. Det kommer blandt andet til at gå ud over konsultationerne i Langeskov, Glamsbjerg, Ørbæk og Otterup. 

9 konsultationer lukkes i år

- Gravide foretrækker i stigende grad at komme til undersøgelse i de større konsultationer, hvor de også kan gå til fødselsforberedelse. Det har derfor ikke voldt problemer, at vi midlertidigt - på grund af mangel på jordemødre - har lukket flere mindre konsultationer, oplyser amtsjordemoder Lea Hansen i en pressemeddelelse.

Fødselsbetjeningen har på basis af disse fakta foreslået at gøre lukningen af konsultationsstederne i Bellinge, Fraugde, Gudme, Munkebo og Søndersø permanent.

Desuden har Fødselsbetjeningen foreslået, at også konsultationerne i Langeskov, Glamsbjerg, Otterup og Ørbæk nedlægges. Disse konsultationer lukkes pr. 1. december 2005. Vissenbjerg konsultation lukkes pr. 1. marts 2006.

Tilbage er konsultationerne i Assens, Bogense, Faaborg, Kerteminde, Nr. Lyndelse, Nyborg, Odense (herunder Vollsmose), Ringe, Rudkøbing, Svendborg og Ærøskøbing. Disse konsultationer vil udvide åbningstiden for at kunne tage vel imod de ekstra kvinder, der kommer til undersøgelse.

Odense Jordemodercenter overtager

De to konsultationer i Ejby og Middelfart, der i dag betjenes af Fredericia Jordemodercenter, vil fra 1. januar 2006 blive betjent af Odense Jordemodercenter.
Amtsrådet tog beslutningen om lukningerne i august 2005.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.