Falck Schmidt: Alle medarbejdere fyret i weekenden

Det konkursramte Odense-firma Falck Schmidt Defence Systems har nu afskediget alle medarbejdere. Kurator medgiver, at tab af ordre til Forsvaret medvirkede til konkursen.

Industrivirksomheden Falck Schmidt Defence Systems i Odense, der primært fremstiller materiel til Forsvaret, har nu opsagt alle medarbejdere.

quote Nu håber vi, at det lykkes kurator at finde nye ejere, som vil ansætte de tidligere medarbejdere igen.

Stig Møller, 3F Industri.

Efter konkursen 3. oktober havde kurator ifølge loven 14 dage til at finde en løsning, så man kunne undgå fyring. I den periode var medarbejderne blot suspenderet uden løn.

I dag tirsdag udløb fristen. Men allerede i weekenden modtog alle medarbejdere en fyreseddel.

- Ja, de fik deres opsigelse i weekenden. Der var ellers først deadline i dag, bekræfter Stig Møller fra 3F Industri.

Indtil konkursen beskæftigede Falck Schmidt Defence Systems 75 mand. 

- Nu håber vi, at det lykkes kurator at finde nye ejere, som vil ansætte de tidligere medarbejdere igen, siger Stig Møller.

Med opsigelserne kan fagforbundet nu gå i gang med at indgive ansøgning hos Lønmodtagernes Garantifond. Medarbejderne har ikke fået løn siden konkursen 3. oktober.

Lønmodtagernes Garantifond holder medarbejderne skadefri fra den dag og i hele opsigelsesperioden.  

Tror stadig på løsning

Afskedigelserne betyder dog ikke, at kurator har opgivet at finde en løsning for Falck Schmidt defence systems

- Vi arbejder fortsat på at finde en fornuftig løsning. Vi snakker med nogle, som er interesseret, men vi har ingen konkrete købere endnu, siger kurator Poul Viggo Bartels Petersen fra advokatfirmaet Kromann Reumert.

quote Man kan samlet set sige, at virksomheden ikke havde den ordrebeholdning, som skulle til for at holde forretningen flydende. Og den ordre, du henviser til, var nok en, de gerne ville have haft effektueret tidligere.

Poul Viggo Bartels Petersen, kurator.

Poul Viggo Bartels Petersen medgiver, at en medvirkende årsag til konkursen er, at Falck Schmidt gik glip af en ordre til Forsvaret.

I begyndelsen af oktober delte Falck Schmidts nu tidligere direktør, Jan Falck Schmidt, en kritisk artikel fra nytkampfly.dk på sin facebook-side.

Af artiklen fremgik det, at konkursen meget vel kan skyldes, at den schweisiske leverandør til godt 300 pansrede mandskabsvogne til det danske forsvar, rendte fra en aftale.

Og det betød altså, at Falck Schmidt ikke fik de ordrer, virksomheden havde regnet med.

- Man kan samlet set sige, at virksomheden ikke havde den ordrebeholdning, som skulle til for at holde forretningen flydende. Og den ordre, du henviser til, var nok en, de gerne ville have haft effektueret tidligere, siger Poul Viggo Bartels Petersen.

Han kan ikke oplyse, hvornår der foreligger en løsning for den konkursramte virksomhed.

- Det er der jo ikke nogen regler for. Vi gør alt, hvad vi kan for at finde en løsning så hurtigt som muligt.

Oversigt

    Oversigt