I det fynske folks tjeneste

Festivalgæster til arrangører: I bør forhindre mudderbad

Langelandsfestivalen er ved at være slut, og nu gør festivalgæster status. Deres budskab er klart: Arrangører bør gøre mere for at undgå mudrede veje.

00:30

Video: Anders Høgh

Årets Langelandsfestival er ved at lakke mod enden, og det har været en temmelig våd og mudret en af slagsen med meget regn.

- Vejret har ødelagt festivaloplevelsen lidt, men så længe man er sammen med familien, finder man ud af at klare det, siger festivalgæst Lennard Andersen, der kommer fra Hillerslev.

Generelt er der delte meninger til, hvad det bedste ved årets Langelandsfestival har været. Drukture, hoppeborg, fællesskab, musikken. Det er bare nogle af festivalgæsternes bud.

Læs også Musikanmelder: Langelandsfestival spænder ben for sig selv

Men når det kommer til, hvad Langelandsfestivalen kan gøre bedre, er svarene enslydende og klare:

- De skulle have mere fokus på at hælde flis på vejene, når de bliver våde, så man ikke skal gå rundt i alt det mudder, mener Patrick Schmidt, festivalgæst fra Nykøbing Falster.

- Jeg tror, at der er rigtig mange, som synes, at det kunne være fedt, hvis de skruede op for flis og den slags, siger Mette Juhl, festivalgæst fra Århus.

Festivalen måtte lukke for al ind- og udkørsel for gæster i et døgn fra tirsdag til onsdag, fordi at arrangørerne bag ville undgå, at bilerne skulle sidde fast i mudderet. Det mener flere af festivalgæsterne også, at man bør kunne undgå fremover.

- De må kunne gøre noget i forhold til at optimere det. De må kunne lægge noget halm ud eller sådan noget. Jeg har ikke løsningen, men jeg kunne godt ønske mig den der fleksibilitet med at kunne komme ud og ind hele tiden. Jeg er godt klar over, at vejret spiller en rolle, men det må der være nogle kloge hoveder til at finde nogle løsninger på, lyder det fra Jesper Søderholm, festivalgæst fra København.

Festivalejer afviser kritik

Festivalens ejer, Allan K. Pedersen, afviser, at der er behov for mere flis på festivalens veje:

- Flis er rent faktisk ikke nogen god løsning. Jeg kan godt forstå, at folk sidder og skriger på det, lige når de sidder der. Men det er faktisk meget bedre at bruge nøddesten og sådan nogle forskellige ting, som vi allerede lægger rigtig meget ud af.

Læs også Langelandsfestivalen holder liv i byens butikker resten af året

Han afviser også, at festivalen bør gøre mere for at undgå at skulle lukke for al ind- og udkørsel for festivalgæsterne ved regnfuldt vejr:

- Når vi lukker, er det jo for at sikre, at folk kan komme ud, når de skal hjem om søndagen. Rigtig meget af det kørsel, der er, er unødvendigt, og derfor skønner vi, at i stedet for at få al jorden kørt op, så lukker vi, sådan at folk kan køre glade hjem på søndag.

- Vi kommer ikke til at gøre noget anderledes til næste år, for festivalen i år er afviklet, som vi gerne vil have det, tilføjer festivalejeren.

 

01:31 Luk video