Flere fynboer arbejder for staten

Udflytning af statslige arbejdspladser går tilsyneladende bedre end forventet. Antallet af statslige arbejdspladser på Fyn er på fire år steget med over otte procent.

Fynske politikere har i årevis beklaget sig over københavneri og centralisering af statslige job i hovedstaden. Men nye tal fra Danmarks Statistik, som Bladet Momentum offentliggøre tirsdag viser, at det også går den anden vej.

Antallet af statslige arbejdspladser på Fyn i 2013 var 12.582, og det er 8,3 procent flere statslige job end i 2009.

Fyn er den region i landet, der har den tredjestørste stigning i antallet af statslige job på tre år. Kun Nordsjælland og Østjylland har oplevet en større stigning.

De statslige arbejdspladser er især kommet Odense til gavn, men også i mange andre fynske kommuner er flere blevet ansat i staten. I Kerteminde, Nyborg, Langeland og Ærø er andelen dog faldet.

- Det er jo ikke sådan, at det ensidigt er København, der render med det hele. Der er flere kommuner i Jylland, der har fået en større andel, mens det er helt tydeligt, at Langeland og Ærø, dele af Fyn, Sjælland og Lolland-Falster er tyndt besat, siger Hans Thor Andersen, der er forskningschef på Statens Byggeforskningsinstitut ved Aalborg Universitet til Momentum.

Oversigt

    Oversigt