Fokus støtter stop for giftskib

Det vil være en særlov, hvis Folketinget stopper giftsejlads, mener De Radikale.

Partiet Fokus vil forbyde sejladsen med farligt australsk affald til Kommunekemi i Nyborg. Formanden, Christian H. Hansen, er således medforslagsstiller på et beslutningsforslag i Folketinget som netop vil stoppe transporten.

- Det her svarer meget godt til det niveau, som VK-regeringen ligger på på miljøområdet. Nemlig nærmest ligegyldighed, siger Christian H. Hansen.

- Danmark skal ikke være opsamlingssted for alverdens giftaffald. Og hvis man gør det den her ene gang, så er der skabt præcedens for, at man kan fortsætte, siger Fokus' formand.

Selv om også Kristendemokraternes Per Ørum Jørgensen støtter forslaget, så har De Radikale dog spændt et sikkerhedsnet ud under VK-regeringen i sagen. Ifølge Det Radikale Venstre vil det være en såkaldt særlov, hvis Folketinget går ind og forbyder lige netop den her transport, efter at myndighederne ellers har vurderet, at den er lovlig.

- Ethvert parti med en smule miljøprofil bør kunne støtte et sådan beslutningsforslag. Og ja, der er her tale om en særlov. Men der er også tale om en særlig situation, siger Christian H. Hansen.

Oversigt

    Oversigt