I det fynske folks tjeneste

Frygter motocrossbane i baghaven

01:41

I årevis har motocross-folket i Odense kæmpet for en bane. Nu overvejer kommunen at imødekomme ønsket og placere en bane i Sanderum. Det forslag vækker utilfredshed blandt naboerne.

1 af 2

I årevis har motocross-folket i Odense kæmpet for en bane. Nu overvejer kommunen at imødekomme ønsket og placere en bane i nærheden af Fraugde. Det forslag vækker utilfredshed blandt naboerne.

Fyns Motorsport har manglet en træningsbane de seneste 18 år, efter at Højbjergbanen blev lukket.

Foreningen har selv foreslået en placering ved Kærby Mose i Langeskov - ved siden af den store nyrestaurerede landskabshave på Sanderumgård. Det bekymrer indehaveren af godset.

- Folk skal have ro, fred og fordybelse, når de kommer i haven og i det hele taget kunne snakke sammen. Da vi hørte, at man planlægger en motocrossbane kun en kilometer herfra, gik vi noget i sort, siger Susanne Vind til TV2/FYN.

Flere andre naboer frygter ligeledes at få en motocrossbane i baghaven.

- Det giver både problemer i forhold til miljøet og støjen. Borgerforeningen arbejder i forvejen med problemer med støjen fra skydebanen, siger Peter Nyrnberg fra Birkende Borgerforening.

Fyns Motorsport er bange for, at folk ser spøgelser, når de frygter banen.

- Det er jo slet ikke som for ti år siden. Støjniveauet er blevet sænket, og en bane vil give mindre støj end i en stue, hvor man sidder og ser fjernsyn, siger Lars Bo Rasmussen, der er formand i Fyns Motorsport.

I aften er der borgermøde i Fraugde Fritidscenter om placeringen af motocrossbanen, som udover Langeskov foreslåes placeret i Beldringe.

TV2/FYN sender live fra mødet i udsendelsen klokken 19.30.

Ved du noget? Så send os et tip