I det fynske folks tjeneste

Fyns Amt jager el-karteller

Som det første amt i landet er Fyns Amt gået i gang med systematisk at tjekke om amtet er blevet snydt af de mange ulovlige el-karteller. Fuplicitationerne kan have stået på i årevis, og alene i 1998 har Fyns Amt foreløbig fundet 10 mistænkelige sager.  oreløbig vil amtet tage 10 licitationer under lup

-

Som det første amt i landet er Fyns Amt gået i gang med systematisk at tjekke om amtet er blevet snydt af de mange ulovlige el-karteller. Fuplicitationerne kan have stået på i årevis, og alene i 1998 har Fyns Amt foreløbig fundet 10 mistænkelige sager.


Svindlen med el-arbejde i de offentlige licitationer har været særdeles omfattende både på Fyn og i resten af landet. Derfor opfordrer amtsrådsforeningen de 14 amter til at undersøge om de har penge til gode hos firmaer, der har deltaet i de aftale licitationer.


Undersøgelse af 1998
Fyns Amt er i første omgang gået i gang med at undersøge alle el-licitationer fra 1998. I øjeblikket har amtet fundet 10 mistænkelige licitationer som skal undersøges for uregelmæssigheder. Men de aftalte el-licitationer kan have fundet sted i årevis.


Foreløbig er el-firmaet P.M. Installationer fra Ørbæk blevet dømt for deltagelse i et ulovligt el-kartel, men en ny sag mod et andet el-firma er på trapperne. Firmaet er på nuværende tidspunkt omfattet af navneforbud.


Fyns Amts gennemgang af el-arbejdet afslører, at el-firmaerne har deltaget i et enormt arbejde med at planlægge og koordinere licitationerne, så firmaerne kunne dele arbejdet imellem sig, og dermed tage overpris for arbejdet.


Når sagerne er blevet finkæmmet i Fyns Amt, vil amtet gøre krav gældende over for de involverede el-firmaer.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.