I det fynske folks tjeneste

Fyns Politi jagter Greenpeace-aktivister

Greenpeaces aktion mod et skib lastet med kul i Storebælt er blevet stoppet af Fyns Politi. De 10-15 aktivister kom ikke ombord på kulprammen.

Fyns Politi anholdte tre greenpeace-aktivister i Nyborg

1 af 3

Fyns Politi har anholdt tre personer af de 10-15 aktivister, der deltog i dagens aktion mod et kulskib i Storbælt.

- De forsøgte at komme ombord på skibet vedhjælp af bådshager, men vi fik forhindret aktionen ved hjælpe af et afviserskib, fortæller vagtchefen hos Fyns Politi.

Samtidig spulede besætningen på kulskibet aktivisterne med store vandslager og tvang aktivisterne væk.

Fyns Politi overvejer at sigte aktivisterne for forstyrrelse af den offentlige trafik efter straffelovens paragraf 283.

Aktivisternes formål med aktionen var at stoppe det 300 meter lange skib, der er på vej med kul fra Sydafrika til Enstedværket i Aabenraa.
Forsøget på at entre skibet er et led i en international kampagne mod brugen af kul til fremstilling af elektricitet. Kul er det mest klimaskadelige brændsel, men tegner sig for 40 procent af verdens elproduktion.

- Det er dybt beskæmmende, at lille Danmark hvert år i gennemsnit importerer og afbrænder 8,3 millioner ton kul og dermed udleder godt 19 millioner ton CO2. Det svarer til den samlede årlige udledning fra Kenya, Tanzania, Zambia og Mozambique, der har 111 millioner indbyggere i alt mod Danmarks 5,5 millioner. Det er på høje tid, at Danmark kommer ud af kulalderen, siger Tarjei Haaland.