Fynsk direktør: Jeg blev mentalt voldtaget

Direktøren for KJ Ejendomsinvest i Aarup fik et chok, da Erik Skov Pedersens svindel blev afsløret.

Den administrerende direktør for KJ Ejendomsinvest i Aarup fik et chok, da det gik op for ham, at Erik Skov Pedersen havde fuppet ham og ikke havde de købere til en række ejendomme, som han påstod.

- Jeg følte mig mentalt voldtaget. Han sneg sig ind under huden på mig og fortalte mig, hvad jeg gerne ville høre, sagde direktøren Per Helios mandag i Retten i Lyngby.

Han stolede så meget på erhvervsmanden, at han lånte ham 100.000 kroner af egen lomme.

Erik Skov Pedersen står i Retten i Lyngby tiltalt for dokumentfalsk og bedrageri til 5,4 millioner kroner.

Han har indrømmet bedrageri for 2,4 millioner kroner i forbindelse med forfalskede købsaftaler på ungdomsboliger i Roskilde, rækkehuse i Glostrup samt et privathospital i Brøndby.

Ifølge anklageren har han desuden bedraget selskabet for tre millioner kroner i forbindelse med salget af rækkehuskomplekset Rævehøjparken i Lyngby og et projekt på Artillerivej i København.

Erik Skov Pedersen fortalte direktøren at rigmanden Jesper Reinhardt var interesseret i at investere i privathospitalet i Brøndby, og at pensionsselskabet PKA også var interesseret i flere projekter.

Begge dele blev dog afvist mandag i retten.

- Vi lyttede, men endte med at afvise de projekter, som Erik Skov Pedersen kom med, ligesom vi afviser 100 andre projekter hvert år, forklarede Nikolaj Stampe, der har ansvar for ejendomsinvesteringer i PKA.

Op mod nytår 2010 udbetalte KJ Ejendomsinvest over to millioner kroner for de handler, som Erik Skov Pedersen havde givet indtryk af stort set var på plads. Men dokumenter og mails var forfalskede.

-Jeg blev gjort opmærksom på, at Nikolaj Stampes mail endte på .as i stedet for .dk, forklarede Per Helius i retten.

Han sendte en mail til .dk og fik hurtigt svar fra Nikolaj Stampe, der gerne ville ringes op. Derfra rullede afsløringerne, og Erik Skov Pedersen blev meldt til politiet.

Dommen ventes afsagt senere mandag.

/Ritzau/

Oversigt

    Oversigt