Fynsk herredouble på kanten af fiasko

Mogensen og Boe overlevede to matchbolde, da de sent onsdag aften spillede sig videre i Denmark Open.

Efter en dag, hvor flere danske spillere måtte lade livet i første runde af Denmark Open, var det op til den førsteseedede danske herredouble med Mathias Boe og Carsten Mogensen at begejstre hjemmepublikummet i Odense Idrætshal.

Og den danske double lever i turneringen efter et kæmpe drama. Med sætcifrene 26-28, 22-20 og 21-19 sendte Boe og Mogensen den engelske duo med Chris Adcock og Andrew Ellis ud.

De undertippede englændere bød fra kampens begyndelse de danske favoritter på hård modstand. Stillingen var 9-9 efter syv minutters spil.

Og parrene fulgtes ad til 14-14, hvor det overraskende var englænderne, der trak fra med 17-14. Det rystede danskerne, der i en marathon-afslutning tabte sættet med 26-28.

Det svingende danske spil fortsatte i andet sæt, og ved stillingen 9-7 til det engelske par fik Carsten Mogensen en advarsel for at smadre sin ketsjer i frustration.

Og den engelske dominans fortsatte, og efter 50 minutters spil var englænderne fremme ved to matchbolde. Boe og Mogensen red dog stormen af og fik udlignet til 20-20. Og danskerne udnyttede momentum til at sikre sig sættet med 22-20.

Nu lignede det, at det danske par endelig var ovenpå. Men en dansk en 13-7-føring blev hurtigt til 15-15.

Men danskerne strammede sig an, og efter en en time og 16 minutters spil var de fremme ved to matchbolde. Den første blev misset, men den anden sikrede en dansk sejr i maratondysten.

Mathias Boe og Carsten Mogensen vandt All England i 2011. Og ved sommerens OL i London blev det til sølv for den danske double.

Tidligere på dagen røg Peter Gade, Viktor Axelsen og Hans-Kristian Vittinghus ud af herresinglens første runde. Og damedoublen med Christina Pedersen og Kamilla Juul kom heller ikke forbi deres indonesiske modstandere.

Oversigt

    Oversigt