I det fynske folks tjeneste

Fynsk kok vandt fornem pris

Jonathan Bitzow Pedersen fra Odense kan nu kalde sig Danmarksmester i kartoffelgourmet.

Jonathan Bitzow Pedersen og hans hjælper, Mathias Kjærgaard

Jonathan Bitzow Pedersen vandt i weekenden Kartoffelprisen i konkurrence med ni andre kokke fra hele landet.

Kartoffelprisen anses for en af landets fineste.

Jonathan Bitzow Pedersen er udlært fra Restaurant Kvægtorvet i Odense i 2009 og arbejder nu på Svinkløv Badehotel.

Hans vindermenu bestod af:

  •  Forret af røget "fakse" kartoffelsuppe. Bintje, som lunk kartoffelsalat samt pocheret Multe i sprød Crüste.
  • Hovedretten var aromatisk Royal, Bintje Croket, Liva kogt i boullion. Lidt grønt, kartoffel emulsion. Glaseret kalvebryst.
  • Desserten bestod af frisk og kold fromage, syltet gul Vandel. Kvæde skind, samt brunsviger sauce med krydret Folva kage. 

Den menu gav ham desuden prisen for bedste hovedret.