I det fynske folks tjeneste

Gartnerier raser over regeringen

1 af 3

Gartnerierne på Fyn beskylder regeringen for at bringe 15.000 arbejdspladser inden for gartneribranchen i fare. Branchen truer med at indbringe staten for EU-domstolen, hvis regeringen ikke griber ind.

- De er totalt kolde og ligeglade med 15.000 arbejdspladser, men hvis der stadig skal være gartneri i Danmark skal der gribes ind inden sommerferien, siger Kristian Madsen fra det fynske gartneri PKM til Børsen.

Det er svigtende salg på hjemmemarkedet, og stigende udgifter til opvarmning, der har bragt de danske gartnerier i voldsom krise.

Supermarkederne og især discountbutikkerne importerer i stigende grad bllig frugt og grønt fra udlandet, og det betyder, at gartnerierne på blandt andet Fyn må skrue ned for produktionen.

Inden for champignon er en tredjedel af den danske produktion forsvundet på to år.

Kræver indgreb

Gartnerierne kræver tilladelse til at lade udenlandske firmaer stå for plukningen af grønt og frugt, så omkostningerne kan skæres ned.

Omvendt opfordrer regeringen gartnerierne til at satse på kvalitet.

- De danske forbrugere skal lære at betale for kvalitet. Vi stiller de skrapeste krav, men vil ikke betale for det, siger fødevareminister Hans Chr. Schmidt til avisen.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.