Grænsekontrol: Fyn leverer næstflest betjente

Efter Syd - og Sønderjyllands politi er Fyns politi den af landets 12 politikredse, der leverer næstflest betjente til grænsekontrollen.

Fyns Politi leverer næstflest betjente til den midlertidige grænsekontrol. Det fremgår af et svar fra justitsminister Søren Pape Poulsen (K) på et spørgsmål fra Folketingets retsudvalg.

Det betyder, at der hvert eneste døgn er 16 betjente fra Fyns Politi udstationeret ved grænsen. Det svarer til 32 årsværk.

Konsekvensen er, at Fyns Politi må prioritere sine opgaverbenhårdt, og at fynboerne kan mærke, at især mindre sager kan tage længere tid.

Politidirektør Kit Claudi Grøn-Iversen kan dog ikke sige specifikt, hvilke opgaver det går ud over.

- Hver eneste dag kigger vi på, hvad der er af opgaver, og hvor mange folk har vi på arbejde. Udfra det prioriterer vi, hvad der bliver løst den dag, og hvor langt vi kan nå. Nogle dage når vi langt ned i bunkerne, andre dage knap så meget, siger hun til TV 2/FYN.

Hun pointerer, at Fyns Politi har givet de akutte opgaver højeste prioritet - det gælder blandt andet indbrud i private hjem og rocker- bandesituationen, som er højt prioriteret på nationalt plan.

- Det vil være sjældent, at indbrud bliver berørt af, at vi er færre hænder, end vi plejer. Vi har også reorganiseret os for at klare alle opgaver så godt, som det nu er muligt, siger Kit Claudi Grøn-Iversen.

I alt var der per 20. marts 120 politibetjente i døgnet i de danske grænseområder. Hertil kommer 58 hjemmeværnsfolk.

Syd- og Sønderjyllands Politi leverer flest betjente - nemlig 25 i døgnet. Dernæst kommer Fyn med 16, mens de øvrige jyske politikredse leverer 14 - 15 betjente i døgnet.

København leverer ingen og Københavns Vestegn leverer kun tre betjente. Det skyldes ifølge Rigspolitiet, at de varetager bevogtningsopgaver i hovedstaden, og at politiets ressourcer belastes så ens som mulgit af de to opgaver.

Rigspolitiet peger også på, at bemandingen ved grænserne løbende bliver justeret op og ned alt efter efterretningsbilledet og den aktuelle situation.

Du kan de alle tallene herunder:

Oversigt

    Oversigt