Gravide: Tænker mere på de ufødtes sundhed

Et barn i maven får gravide til at leve sundere: Både for egen og for barnets skyld.

Gravide og nybagte mødre ryger mindre og spiser bedre. Sådan lyder konklusionen i en undersøgelse lavet i Odense på basis af en større undersøgelse i EU.

I går var 30 deltagere samlet til et event i forbindelse som afslutning på EU-projektet Together herunder ledere fra Odense Universitetshospital, Odense Kommune samt repræsentanter fra EU.

Undersøgelsen viser, at kvinderne drikker mindre generelt, og det er ikke bare alkoholforbruget, men også forbruget af mejeriprodukter og sodavand falder Til gengæld stiger forbruget af kaffe.

- De fleste kvinder har slet ikke drukket alkohol under deres graviditet, men drikker lejlighedsvis efter, fortæller post.doc. ph.d. Christina Lindhardt fra SDU.

Undersøgelsen viser også, at kvinderne laver mere hjemmelavet mad af rigtige råvarer frem for fast food og hurtige løsninger.

- Kvinderne er blevet mere bevidste om, at det som er sundt for dem, også er sundt for deres barn, forklarer Christina Lindhardt.

De gravide og nybagte mødre sætter pris på information om mental sundhed, og om hvordan man “overlever” som forældre. I forbindelse med projektet har der været forskellige arrangementer med fx yoga og hjælp fra en fysioterapeut.

De tilbud har været brugt af fire ud af ti i undersøgelsen, mens projektets Facebookgruppe har været brugt af 76 procent.

Oversigt

    Oversigt