I det fynske folks tjeneste

Hjemløs tæsket og truet: Nu starter retssagen mod Black Army-medlemmer

Tirsdag begynder endnu en retssag mod medlemmer fra banden Black Army. To mænd er tiltalt for røveri og afpresning af hjemløs mand i Odense.

00:32

Den 28. april blev yderligere to medlemmer af Black Army dømt for afpresning. Video: Flemming Ellegaard

To mænd med tilknytning til den kriminelle indvandrerbande Black Army skal tirsdag og onsdag i denne uge i retten tiltalt for at have slået og frarøvet en hjemløs i Odense hans kontanthjælp.

Overfaldet fandt sted i december i Nørregade, hvor den hjemløse mand blev tæsket af de tiltalte, lige efter han havde hentet sin kontanthjælp. 

Læs også Black Army til hjemløse: - Giv os penge eller bliv pusher

Mændene er tiltalt for at slå den hjemløse flere gange i hovedet med knyttet hånd, skriver Fyens.dk, der har fået aktindsigt i anklageskriftet. De tiltalte er henholdsvis 19 og 22 år.

I marts fortalte den hjemløse, der i medierne blev kaldt Ole, hvordan overfaldet var sket. 

- De ville have mig til at sælge hash. Jeg er selv hashmisbruger og har et godt netværk, så de mente, at jeg ville være den perfekte pusher for dem. Men det ville jeg ikke. Så truede de mig med tæsk og med en kniv og sagde, at jeg skulle give dem mine penge. Jeg blev så bange, at jeg gav dem mine 1.900 kroner, som jeg lige havde fået i kontanthjælp, fortæller Ole.

Flere medlemmer dømt for afpresning

I slutningen af april blev tre andre medlemmer af Black Army idømt seks, syv og otte måneders fængsel for afpresning af et tatovørpar i Odense få måneder tidligere. De ankede alle få dage efter dommen, og dermed bliver det Østre Landsret, der kommer til at afgøre sagen.

De tre medlemmer mener ikke, at de har truet parret, og det ene medlem nægter overhovedet at have været i butikken. 

Læs også Se videoen: Her retter borgmester voldsom kritik af Black Army

Borgmester i Odense, Peter Rahbæk Juel (S), fulgte dengang sagen fra tilskuerpladserne i Retten i Odense. Efterfølgende blev han selv passet op af en større gruppe Black Army-medlemmer.

- De lever af at tæske hjemløse, og de lever af at afpresse butikker. De styrer brutalt narkomarkedet. De har blod på hænderne, sagde Peter Rahbæk Juel dengang.

Retssagen begynder tirsdag eftermiddag klokken 14, og der ventes at falde dom mod de to tiltalte onsdag. 

02:48

Tre medlemmer af Black Army blev 28. maj dømt for afpresning ved Retten i Odense

Luk video