I det fynske folks tjeneste

Ja til lønaftale på Albani

00:48

1 af 2

Bryggeriarbejderne på Albani siger ja til den lønaftale tillidsrepræsentanterne siden strejken i sidste uge har forhandlet hjem.

Foreløbig har 37 sagt ja til den nye lønaftale, mens 28 har sagt nej. Og da kun fem bryggeriarbejdere mangler at stemme, er der allerede nu flertal for aftalen.

- Vi har fremlagt det vi har kunnet nå frem til, og det er der flertal for, siger Tejs Lund, tillidsrepræsentant for bryggeriarbejderne på Albani.

Bryggeriarbejderne har stemt om lønaftalen i de tre skift der er på virksomheden, og onsdag eftermiddag lå det foreløbig resultat klar.

Ledelsen truede før afstemningen med at fratage medarbejderne en bonus og at flytte produktionen væk fra Fyn, hvis arbejdsnedlæggelsen fra sidste uge blev genoptaget.

Aftalen betyder, at medarbejderne er sikret blandt bonus og en sundhedsordning.

- Jeg tror ikke, at der kommer flere arbejdsnedlæggelser i denne omgang. Men der er en generel utilfredshed blandt kollegerne over at man ikke bliver belønnet for at have været med til at køre virksomheden op efter krisen, mens der går rygter om at aktionærerne og direktionen får kæmpe gevinster, siger Tejs Lund.

Ved du noget? Så send os et tip