I det fynske folks tjeneste

Jacinta - Selvlært tv-dokumentarist

-

-


Jacinta Madsen har lavet en tv-dokumentar i Bangkok

Der er de mennesker, som vælger at se tv. Og så er der dem, som kaster sig ud på dybt vand for selv at lave tv.
Jacinta Madsen hører til den sidste gruppe. 

Tv fra Bangkok
Tidligere på året rejste hun til Bangkok med et DV-kamera i tasken. Der var blot en lille detalje. Hun havde aldrig før lavet tv eller besøgt Bangkok.

Jacinta Madsen er 23 år. For tiden studerer hun filosofi ved Syddansk Universitet i Odense. Men på det seneste har hun kastet sig over tv-genren. Kun hjulpet på vej af nysgerrighed, stædighed og en stak bøger om, hvordan man laver tv.
- Jeg har den tro, at hvis man vil noget bestemt, så skal man kaste sig ud i det, og gøre det, fortæller Jacinta Madsen til TV2 /FYN.

Vil være tv-dokumentarist
Drømmen om at skifte filosofi-studiet ud med et kamera har længe spøgt i baghovedet.
- Jeg fandt ud af, at jeg ville satse på en fremtid som tv-dokumentarist, så jeg søgte ind på Filmskolens dokumentar-linje, fortæller Jacinta Madsen til TV2 /FYN.
For at blive optaget skulle hun imidlertid indsende en dokumentar på 10 minutter, men hvad skulle den handle om?

Tsunamien i Sydøstasien fik hende til at rejse til Thailand
Beslutningen om at filme hverdagen for en thailandsk tigger kom kort tid efter en stor flodbølge ramte blandt andet Thailands kyster.
- Jeg så, hvordan vi sendte masser af penge afsted til de, der havde mistet alt. Det fik mig til at tænke på de fattige i Bangkok, som ikke var direkte berørt af tsunamien. Fik de mon flere penge på grund af den store gavmildhed fra os vesterlændinge, spørger Jacinta Madsen retorisk. 


Mødte tiggeren Tong Dom
Hendes stille undren førte til mødet med en kvindelig tigger. Dette møde kan nu ses på Tv2 /FYN.
- Jeg så hende på gaden i Bangkok, hvor jeg gik sammen med en tolk. heldigvis ville hun gerne fortælle sin historie, mindes den unge selvlærte tv-skaber.
Mødet med Tong Dom satte tanker i gang. Tanker om at hjælpe andre, og tanker om at vise danskerne, hvordan livet også kan være.
- Det var langtfra som at gå rundt i Kongensgade i Odense. Der var beskidt, og der lugtede fra kloakerne. Men netop disse forhold havde betydning.
- Jeg tænkte, at hvis jeg kan klare det i Thailand, så kan jeg også klare det i Danmark.

Kom ikke ind på Filmskolen
For nylig fik Jacinta Madsen så brev fra Filmskolen. Det var et afslag om optagelse på skolens dokumentar-linje. Det stopper dog ikke hendes drømme om at fortælle historier i billeder.
- Jeg fortsætter. Måske kan jeg komme i mester-lære hos en anden tv-dokumentarist. Det håber jeg, for jeg vil lave tv, afslutter Jacinta Madsen til TV2 /FYN.

Filmskolen afholder optagelses-prøver hvert andet år. Og skolen har netop optaget 6 studerende på linjen for \"tilrettelægger og dokumentarinstruktør\".