Jobgaranti på OUH smuldrer

Region Syddanmarks betingelse for jobgarantien er, at det enkelte sygehus overholder budgettet. Og når OUH ikke overholder budgettet, så gælder jobgarantien ikke. Det slår Region Syddanmarks forretningsudvalg fast efter et møde onsdag, hvor de behandlede en redegørelse om situationen på OUH i Odense.

I forbindelse med budgetforliget om Region Syddanmarks budget for 2011 fastholdte de 41 regionsrådsmedlemmer, der står bag forliget, den jobgaranti til medarbejderne på regionens sygehuse, som regionsrådet havde udstedt tidligere.

Jobgarantien blev dog givet under forudsætning af, at sygehusenes budgetter bliver overholdt.

- Flere steder i pressen fremstår det som om, vi har udstedt en betingelsesløs jobgaranti til medarbejderne på sygehusene uanset, hvad der så end sker. Jeg vil godt understrege, at det har vi ikke. Formålet med jobgarantien var at fastholde medarbejderne i forbindelse med strukturændringer og en forudsætning for jobgarantien er, at sygehusene overholder deres budgetter. Hvis et sygehus ikke overholder sit budget, har vi kun den mulighed at tage de penge, der mangler, fra et andet sygehus. Den måde kan vi ikke styre på. Derfor skal det enkelte sygehus overholde sit budget, siger Poul-Erik Svendsen.

Som eneste sygehusenhed af de fire i Region Syddanmark er det ikke lykkedes OUH at få orden i økonomien. Derfor er det også udelukkende på OUH at betingelserne for jobgarantien ikke er opfyldt.

Oversigt

    Oversigt