I det fynske folks tjeneste

Jonas skulle løbe fra Odense til Aalborg: Sådan gik det dog ikke

Fynsk maratonløber ville løbe 245 kilometer til DGI Landstævne i Aalborg, men måtte give op 16 kilometer syd for Viborg.​

03:22

Video: Ken Petersen

Den fynske maratonløber Jonas Edison Holm havde planer om at løbe hele vejen fra Odense til DGI Landsstævne i Aalborg – i alt 245 kilometer. Og han nåede næsten i mål.

16 kilometer syd for Viborg måtte han give op. 

Læs også Jonas løber til Aalborg på fire dage: Vil nedbryde tabu

- Jeg fik lidt kvalme og begyndte at kaste op og så videre, og så turde jeg ikke tage chancen. Så fik jeg min dejlige kæreste til at hente mig, siger Jonas Edison Holm, der nåede cirka to tredjedele af vejen.

- Jeg gjorde det så langt, jeg kunne, og som sådan er det også okay, fortæller han.

Turen var delt op over fire dage. Den første dag skulle han eksempelvis løbe 48 kilometer fra Odense til Middelfart, og det hele skulle kulminere med, at han nåede frem til landsstævnet på åbningsdagen torsdag.

Jeg fik lidt kvalme og begyndte at kaste op og så videre, og så turde jeg ikke tage chancen.

Jonas Edison Holm

Selv om turen ikke gik som håbet, er han alligevel tilfreds med sin indsats. Turen er heller ikke kun en test af egne evner.

Undervejs satte han via videoblogs fokus på psykisk sygdomme blandt sårbare børn og unge. Han arbejder til daglig som ergoterapeut på Børne- og Ungdomspsykiatri på Odense Universitetshospital.

- De strabadser, jeg skal igennem, vil jeg på ingen måde bytte med noget af det, vores unge mennesker derude har en gang imellem at kæmpe med, siger Jonas Edison Holm.

Ud over at være langdistanceløber og tidligere triatlet er Jonas Edison Holm også gymnast. Fredag er han med, når Fyns Aspiranthold og Kauslunde Voksenmix skal lave opvisning ved landsstævnet.