Kæmpe vindmøller<br> splitter Ærø

Planerne om at opsætte seks kæmpe vindmøller&nbsp;på Ærø møder modstand fra den lokale befolkning. En grupper borgere på Ærø har taget initiativ til underskrifts-indsamling for at stoppe projektet.

-

Planerne om at opsætte seks kæmpe vindmøller på Ærø møder modstand fra den lokale befolkning. En grupper borgere på Ærø har taget initiativ til underskrifts-indsamling for at stoppe projektet.


Skæmmer udsigten
Diskusionerne og debatten raser på Ærø de næste par måneder. Planen om at opsætte seks 100-meter høje vindmøller ved Leby-Kobbel og Rise Mark er netop sendt til offentlig høring.


Et flertal i Ærøskøbings Kommunalbestyrelse har godkendt vindmølleprojektet, der er udarbejdet af VE-organisationen(miljø- og energikontoret) på Ærø. Borglisten stemte som de eneste imod planerne.


En gruppe borgere vil nu aktivt forsøge at forhindre opstillingen af kæmpemøllerne. Foreningen \"Ærø mod kæmpemøller\", mener at vindmøllerne vil skæmme udsigten på størstedelen af øen, og de har iværksat en kampagne og underskriftsindsamling for at forhindre projektet.


\"Vi er ikke imod vindmøller. Men hvis man skal opsætte så store møller skal det være ude på havet. De vil skæmme naturen og udsigten over det meste af øen,\" siger Susanne Bramstrup fra foreningen.


Erstatter mindre møller
\"Ærø mod kæmpemøller\" har indrykket annoncer i de lokale blade, åbnet en hjemmeside og uddelt blade til underskriftsindsamlingen over alt på øen.


\"Vores eneste chance for at få stoppet dette projekt er massiv lokal modstand. Derfor skal vi slå til nu. Amtet afgør sagen til oktober, \" siger Susanne Bramstrup.


Efter planen skal de seks møller, der hver vil få et vingefang på 80 meter, erstatte de 22 mindre møller der i dag er på Ærø.


 

Oversigt

    Oversigt