I det fynske folks tjeneste

Kendt forestilling sælger billetter: - Vi vil se noget, vi kender

Billetsalget til årets sommerforestilling på Nyborg Voldspil går strygende. Det skyldes, ifølge formanden, at forestillingen har en meget kendt titel.

Inden premieren på årets sommerforestilling på Nyborg Voldspil, 'Grease', er der solgt omkring 14.000 billetter. På det her tidspunkt er der normalt solgt omkring 8.500 billetter.

- Det må siges at være tilfredsstillende. Jeg er meget fortrøstningfuld, og jeg er sikker på, vi når over 20.000 solgte billetter, siger Jørgen Dyhrberg, formand for Nyborg Voldspil.

Grunden til det foreløbigt gode billetsalg er, ifølge formanden, at 'Grease' er en kendt historie, som rammer alle aldersgrupper. 

Forestillingen sælger nærmest sig selv, bare fordi der står 'Grease' på plakaten

Jørgen Dyhrberg, formand for Nyborg Voldspil

- Vi mennesker vil se noget, vi kender. De fleste har set filmen og kender sangene, så forestillingen sælger nærmest sig selv, bare fordi der står 'Grease' på plakaten, siger Jørgen Dyhrberg.

En stor udfordring

For instruktøren er det dog noget af en udfordring at sætte et stykke op, hvor publikum kender hele historien og alle sangene på forhånd.

- På en måde er det en taknemmelig opgave at lave noget, vi ved, folk kan lide. Men det er i den grad også en udfordring, fordi folk har så høje forventninger, siger Daniel Bohr, som instruerer årets sommerforestilling.

Selvom folk har høje forventninger, forsøger instruktøren alligevel at gøre den ikoniske musical til hans egen.

- Jeg har især fokuseret på outsiderne i samfundet. Vi har et persongalleri på over 50 mennesker, så i stedet for at bruge statister, har jeg forsøgt at give hver enkelt skuespiller deres egen historie og konflikt, siger Daniel Bohr.

Professionelle amatører

Tidligere har det været professionelle skuespillere, der besatte de bærende roller i sommerforestillingerne. Men det skabte en større konflikt sidste forår, som endte med, at hele instruktørholdet forlod forestillingen.

- For nogle år siden, hvor alt gik dårligt, og vi havde under 10.000 tilskuere, besluttede vi at prøve med professionelle skuespillere i hovedrollerne. Men når de bærende roller er besat af professionelle, bliver de dygtige amatører væk, siger Jørgen Dyhrberg. 

Læs også Daniel Bohr redder sommerforestilling i Nyborg

Nu er voldspillet vendt tilbage til rødderne, og hele det store persongalleri besættes i år udelukkende af amatørskuespillere.

- Jeg kræver det samme af dem, som jeg kræver af profesionelle skuepillere. Jeg er selvfølgelig klar over, at de ikke har den samme rutine, men der er et publikum, som kommer og betaler for en billet. Så skal det også foregå, som om det var en proffessionel forestilling, siger Daniel Bohr.

'Grease' har premiere på fredag den 21. juli og spiller frem til 12. august.

TV 2/FYN sender live fra prøverne på Nyborg Vold tirsdag aften klokken 19.30.