I det fynske folks tjeneste

Klar på skadestuen: Akutsygeplejersker kan bedre hjælpe

En helt ny type sygeplejersker er færdiguddannet. Foto: Mathias Løvgreen Bojesen, Scanpix

Mandag får Region Syddanmark en helt ny type sygeplejersker, nemlig akutsygeplejersker.

De første 11 sygeplejersker fra regionens fælles akutmodtagelser har gennemgået en diplomuddannelse, så de kan hjælpe patienterne bedre, hvis uheldet er ude.

Det skriver DR Syd.

 - Akutmodtagelserne er forholdsvis nye, og folk kommer ind med alle mulige sygdomme. Man ved aldrig, hvad man bliver mødt med, siger regionrådsformand Stephanie Lose (V) om behovet for specialuddannede sygeplejersker.

Derfor har man lavet den nye uddannelse, hvor akutsygeplejerskerne får specialundervisning i at behandle en række akutte skader og sygdomme.

Tina Kongsted er blandt de nye akutsygeplejersker, der i dag får papir på deres kunnen.

- Det er en stor dag for mig. Nu føler jeg mig fagligt stærkere i mit arbejde, og det er jo til gavn for patienterne, siger hun.

Tina Kongsted arbejder på akutmodtagelsen i Kolding, og hun fremhæver især evnen til at inddrage patienterne bedre som en af de nye kompetencer.

- Ingen patienter har jo fra morgenstunden planlagt at komme ind til os, så de har måske ikke selv et overblik. Vi er blevet bedre til at inddrage patienterne og høre, hvilken behandling de ønsker, og om de ønsker behandling overhovedet, siger Tina Kongsted.

Udover selve behandlingsdelen er akutsygeplejerskerne også blevet opkvalificeret inden for ledelseskompetencer.

- Det skal højne kvaliteten og sikre, at patienterne kommer rigtigt igennem systemet. Det er ikke nok at kunne behandle, man skal også sørge for, at patienterne får den rigtige hjælp på det rigtige tidspunkt, siger Stephanie Lose.

Uddannelsen er et tværregionalt tiltag, der skal opkvalificere sygeplejersker til at kunne agere bedre i akutte situationer på landets sygehuse.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.