Kommunal kamp om nomadefamilier

Familier, hvor børnene mistrives og udsættes for overgreb, flygter fra kommune til kommune for at undgå tvangsfjernelser af børnene.

For få uger siden forsvandt en familie med fire børn fra Langeland. Familien var kommet i kommunens søgelys, men inden sagsbehandlerne kunne gribe ind, var familien væk.

Familien har haft 14 forskellige adresser og nu er famlien også eftersøgt af politiet.

Sagen fra Langeland er ikke enestående. De såkaldte nomadefamilier er kendt i mange fynske kommuner. Fornylig lykkedes det for Nyborg Kommune at gribe ind og tvangsfjerne to børn fra en familie, der netop var flyttet til kommunen.

 - Vi mener, at den tidligere kommune burde have tvangsfjernet børnene, da der er tale om massiv omsorgssvigt. Derfor har vi reageret meget hurtigt, siger socialchef Trine Eegholm til Fyens Stiftstidende. Hun ønsker ikke at oplyse, hvilken kommune familien boede i før den kom til Nyborg.

I følge avisen har både Kerteminde, Assens og Middelfart sager kørende mod andre fynske kommuner, fordi kommunerne mener, at tvangsfjernelse burde have fundet sted i familiens tidligere kommune.

Tvangsfjernelser er dyre for kommunerne, så der er mange penge at hente, hvis en kommune får ret i, at en tvangsfjernelse skulle have fundet sted i anden kommune.

Oversigt

    Oversigt