I det fynske folks tjeneste

Lettet købmand kan genåbne efter brand: - Nu knokler vi på med rengøringen

Købmanden frygtede, at der ville gå fire uger inden han kunne åbne sin butik igen efter den voldsomme brand på 1. salen. Foto: Local Eyes / Ole Ringbo

Foto: Ole Holbech

1 af 2

En voldsom brand i en café oven på Rema 1000 i Skibhuskvarteret betød, at købmand Ole Ringbo måtte lukke sin butik. Nu har han fået godt nyt af levnedsmiddelkontrollen.

Natten til den 23. februar brød en voldsom brand ud i Four Seasons Café på førstesalen. Lige under holder Rema 1000 til. 

Brandfolkene forhindrede branden i at brede sig til underetagen, men butikken måtte alligevel lukke på grund af vand- og røgskader. Meldingen lød i første omgang på, at butikken måtte holde lukket i fire uger. 

Læs også Voldsom brand hærgede butiksejendom i Odense

- Men nu har vi fået grønt lys af levnedsmiddelkontrollen til at åbne på mandag, så det er fint, lyder det fra købmand Ole Ringbo til TV 2/Fyn. 

- Så nu knokler vi på med at gøre rent, så vi kan være klar til på mandag.

- Det værste var uvisheden om, hvor længe vi skulle holde lukket. Nu kan vi få ro på, fortæller han.

  Foto: Ole Holbech

Ole Ringbo har mødt stor opbakning fra både kunder og kolleger i tiden efter branden. 

- En kollega fra en anden butik fortalte, at flere kunder tit spørger ved kassen: Hvordan går det med Ole? Så det er dejligt. 

En voldsom brand i en cafe på første sal i Skibhuskvarteret i Odense har medført store vandskader i butikken nedenunder. Foto: Ole Holbech

Ole Ringbo måtte kassere mange containerfulde varer efter branden. Men han er forsikret, og han regner ikke med, at lukningen har kostet ham kunder.

-  Jeg tror ikke, det får konsekvenser, når det er så kort tid, siger han.

Købmand Ole Ringbo har kasseret 14 containere med madvarer Foto: Anders Høgh

Ifølge fyens.dk er brandårsagen stadig ukendt. Politikommissær Jack Liedecke fortæller til sitet, at det kan tage uger før teknikerne er færdige med arbejdet og klar med en udtalelse om årsagen. 

Læs også Voldsom vandskade efter brand: - Vi åbner igen lørdag

Ved du noget? Så send os et tip