Manglende overenskomster er skyld i omsorgssvigt

Langt de fleste private opholdsteder som Åhuset i Odense har ikke overenskomster for deres ansatte, og det er i høj grad medvirkende til den store udskiftning blandt personalet - og det går ud over børnene.

Sådan lyder kritkken fra Socialpædagogernes Landsforening efter at TV2/Fyn tirsdag bragte nyheden om, at mere end 20 tidligere ansatte på opholdsstedet Åhuset stod frem med kritik af deres gamle arbejdsplads.

- Lige netop på opholdsstedsområdet, så er der ikke nogen lovgivning, der siger, at man skal have en overenskomst, og det vil sige, at det er op til det enkelte sted at vælge at have en overenskomst. Kommunerne kunne vælge, at når de giver en tilladelse til et privat opholdssted, så skulle der indarbejdes en overenskomst, men det vælger de fra, siger Hanne Ellegaard, kredsformand i Socialpædagogernes Landsforbund til TV2/Fyn.

Åhuset er et opholdsted for omsorgssvigtede børn, men en voldsom udskiftning i personalet gør det svært for børnene at knytte sig til en voksen og få det bedre.

Du kan se mere om opholdsstedet Åhuset i aftenenes udsendelse på TV2/Fyn 19.30, hvor lederen af Åhuset kommer i studiet.

Oversigt

    Oversigt