I det fynske folks tjeneste

Ung mor tiltalt for at dræbe sin treårige søn

En nu 24-årig kvinde fra Eritrea, der bor i Svendborg, er sigtet for drabet på sin treårige søn. Hun er tiltalt for at have kvalt ham, meddeler Fyns Politi.

Den 27. juli 2016 blev politiet kaldt ud til Sanddalsparken i Svendborg, hvor et treårigt barn blev fundet livløst.

En læge og en ambulance blev tilkaldt og forsøgte genoplivning, men barnet blev erklæret død samme dag. Barnets mor, en dengang 23-årig kvinde fra Eritrea, blev senere afhørt og sigtet for drabet.

Læs også Treårig kvalt i Svendborg - mor til to er sigtet

Hun er nu tiltalt for ved kvælning at have dræbt sin søn, men hun nægter sig skyldig, meddeler Fyns Politi. 

Anklagemyndighedens påstand er, at moderen til to skal anbringes på en psykiatrisk afdeling samt udvises af Danmark.

Retssagen kommer til at finde sted ved Retten i Svendborg mellem den 23. og 26. oktober samt den 1. november 2017.

Vicepolitiinspektør: Barnets mor var alene hjemme med drengen

Det er altså mere end et år siden, at den treårige dreng afgik ved døden. Det var pårørende, der dengang havde tilkaldt ambulance og en læge, som forgæves forsøgte at genoplive barnet, oplyste vicepolitiinspektør Henrik Justesen, Fyns Politi, i juli 2016. 

Barnets mor havde været alene hjemme med sønnen i lejligheden om formiddagen, men hun kunne ifølge vicepolitiinspektøren ikke redegøre for barnets pludselige død.

Under en afhøring hos politiet, der foregik med tolk, fordi den dengang 23-årige kvinde kommer fra Eritrea, kom hun med flere forskellige forklaringer på, hvad der var sket. Til sidst i afhøringen erkendte hun, at hun havde kvalt sit barn. Ved grundlovsforhøret nægtede kvinden sig skyldig. 

Da drengen blev fundet, var der ikke umiddelbart synlige skader eller tegn på vold. Ved en obduktion kom det senere frem, at den treårige dreng var død som følge af kvælning.