Nordfyn blæser til kamp mod fluer

Mild vinter og varmt forår er guf for flue-yngel. Der får Nordfyns Kommune til at gå til kamp mod en mulig kommende flueplage.

Forårsvarmen betyder, at fluerne begynder at lette fra møgstakke, møddinger og kompostbunkerne og flyve ind i vores huse, advarer Nordfyns Kommune i en pressemeddelelse.

Kommunen vil derfor nu have indbyggerne til at tage forholdsregler for at undgå sommerens flueplage.

Fakta om kampen mod fluer

På landbrug er det vigtigt, at man holder en god staldhygiejne, overdækker møddinger, muger ud ofte og grundigt, samt bruger f. eks. snyltehvepse eller vander med larvicider i kalvebokse mv.

Men alle der har dyr kan med stor fordel kigge på sine høns, heste, kaniner eller hunde og få ordentlig styr på deres efterladenskaber og holde god hygiejne i hestestalden og hønsehuset. Kig også efter i kompostbunken eller i bunkerne med gammel afklippet græs.

Man skal huske på, at det kun er ca. en femtedel af hele fluemængden, der er på vingerne. Langt de fleste fluer er æg, larver eller pupper, men de får også hurtigt vinger og bliver en del af fluegenen! Derfor er effektiv forebyggelse, der rammer fluernes forplantning alfa og omega i kampen mod fluegenerne. Fluen du klasker, har allerede lagt 500 æg og de kommer og besøger dig om to uger!

Kilde: Nordfyns Kommune

Læs mere om kampen mod fluerne

Oversigt

    Oversigt