I det fynske folks tjeneste

Ny bro over Odense Å

01:06

1 af 4

En ny hængebro mellem Sydamerika og Afrika bliver i disse dage opført i Odense. Broen går tværs over Odense Å og bliver en vigtig færdelsåre mellem kontinenterne i et totalt ombygget Odense Zoo.

Den sidste pylon til den 60 meter lange bro blev rejst onsdag morgen og de kommende dage skal stålwirerne spændes op og gøres klar til at bære selve broen.

- Man kan sammenligne broen med storebæltsbroen. Den er bygget på stort set samme måde - bare i nogle lidt andre dimensioner, siger udviklingschef Carsten Groth-Pedersen fra Odense Zoo.

Pylonerne er af massivt træ og regnskovs-hængebroen skal give gæsterne en gyngende fornemmelse, når de bevæger sig over åen mellem det sydamerikanske og de afrikanske område.

- Den er designet helt fra grunden, og der er kun den ene, så vi prøver os lidt frem, siger Carsten Groth-Pedersen.

Broen skal forbinde den nye kiwara-savanne med det sydamerikanske område på den anden side af odense å.

- Vi har to områder der ender som blindtarme, og denne bro kan forbedre hele infrastrukturen i haven, lyder det fra udviklingschefen.

Lige nu er totredjedele af Odense Zoo under ombygning - men 1. juni står både hængebroen og den nye kiwara-savanne klar med giraffer, zebraer og antiloper.

Bygningen af hængebroen betyder at å-stien er lukket de næste par uger, da de tonstunge broelementer skal hejses ind over stien.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.