I det fynske folks tjeneste

Ny fusion skal skabe bedre lejeboliger

01:38

1 af 2

11.555 boliger i Odense bliver nu samlet i Fyns største boligselskab. Målet er at skabe flere valgmuligheder for lejerne og tidssvarende boliger, der kan konkurrere med ejerboliger.

Et stort flertal i Højstrup Bolig og OAB besluttede tirsdag at fusionere de to boligforeninger.

Det nye boligselskab i Odense får navnet Civica, der på latin betyder civil eller medborgerskab.

- Vi laver nu en helt ny organisation. Derfor skifter vi navn, får nye logoer og starter forfra med mange flere muskler, siger Jens Pilholm, der i dag er direktør i Højstrup Bolig, men også bliver ny direktør for Civica.

Siden april har de to boligorganisationers bestyrelser arbejdet intenst med planer om fusion, og tirsdag aften stemte 84 % af de demokratisk valgte repræsentanter i Højstrup Bolig for fusionen. I sidste uge vedtog 68 % OABs repræsentanter fusionen.

- Sammen får den nye boligforening flere muskler. Nu får vi mere økonomi til at gøre vores boliger tidssvarende, og lejerne får pludselig dobbelt så mange boliger at vælge imellem, siger Jens Pilholm.

Civica får en egenkapital på over 200 millioner kroner, 128 afdelinger og 160 medarbejdere.

- Vi skal have omdannet hele organisationen, så vi kommer væk fra østtyske forhold, hvor vi har færre varer end kunder. Vores mål er at gøre lejeboligerne mere konkurrencedygtige over for andre boligformer, siger Jens Pilholm.

I følge Civicas nye direktør vil fusionen også betyde øget fokus på beboerdemokratiet, hvilket har været et af målene siden de første tanker om fusionen blev tænkt. Den nye boligorganisation skal have de nødvendige ressourcer til at uddanne, kommunikere med og understøtte beboerdemokratiet, lyder ambitionen.

Ved du noget? Så send os et tip