I det fynske folks tjeneste

Ny sydfynsk indpisker

Flere film er blevet optaget på Sydfyn med støtte fra Mål 2. Nu er afløseren fundet.

De fire nye sydfynske kommuner har fundet sammen i et nyt udviklingssamarbejde. Det skal fastholde og viderudvikle projekter i den sydfynske region.

Afløser for Mål 2

Det fælles sydfynske udviklingssamarbejde (SUS) skal erstatte Mål 2 samarbejdet, der har været med til at kanalisere EU-midler ud til projekter, der har til formål at skaffe sydfynske arbejdspladser.

- Den fælles bosætningsstrategi, Film Fyn, Sport Study Sydfyn og Naturturisme-projektet viser alle, at vi sammen kan løfte større og gode projekter, og at der er mange og gode udviklingspotentialer i det sydfynske område. SUS skal skabe synergi mellem nye og kommende projekter, modne nye projekter og tiltrække økonomiske ressourcer til delvis finansiering af projekterne, siger Bo Andersen, borgmester i Faaborg-Midtfyn. 

Med eget sekretariat

SUS' bestyrelse består af otte politikere fra Faaborg-Midtfyn, Ærø, Langeland og Svendborg. Formand er Lars Erik Hornemann, borgmester i Svendborg.

Torsdag eftermiddag afholdes det første bestyrelsesmøde. Næste skridt vil være at etablere et sekretariat med en daglig leder.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.