Nye Borgerlige: Letbanen skal til bindende folkeafstemning

Nye Borgerlige i Odense Kommune går til valg på bindende folkeafstemninger - den første skal være om letbanens etape 2.

Sidste skinne på etape 1 af letbanen i Odense Kommune er lagt, og hvis det står til Nye Borgerlige, var det den sidste skinne, der skulle lægges.

Partiet ser nemlig gerne, at etape 2 af letbanebyggeriet droppes - det er ikke fremtidens teknologi.

Derfor er det netop etape 2, der endnu ikke er endeligt besluttet i Odense Byråd, den første bindende folkeafstemning i Odense Kommune skal omhandle.

- Den her sag er så vigtig og har betydning for byen, siger Andreas Møller, der er spidskandidat for Nye Borgerlige i Odense.

- Vi har en letbane, der er vedtaget, men som mange er sure over.

Derfor mener han, at borgerne skal inddrages i beslutningen om, hvorvidt etape 2 af letbanen skal realiseres.

Vælgere skal tage valg løbende

Det er ikke kun etape 2 af letbanen i Odense, der skal til afstemning. Hvis det står til Andreas Møller og resten af Nye Borgerlige, skal bindende folkeafstemninger blive et fast værktøj for byrådene til sager med stor økonomisk og samfundsmæssig konsekvens. 

For Andreas Møller er det en måde at fralægge sig ansvar som folkevalgt politiker, men en måde at inddrage borgerne i de allervigtigste emner i kommunen.

- Jo mere man sætter folk til at tage stilling til ting, jo mere oplyste bliver de også, siger spidskandidaten.

Han pointerer samtidig, at man som vælger sagtens kan have en anden holdning til en politisk sag end byrådsmedlemmet, man stemte på ved seneste kommunalvalg, og derfor er det også relevant at høre borgerne mellem de politiske valg.

164511-64c1a286.jpeg
164511-64c1a286.jpeg
nb_2
Nye Borgerlige
Andreas Møller
Født 10/8/1985


Hvis Andreas Møller til kommunalvalget den 16. november bliver valgt ind i Odense Byråd, skal han have flere af de andre byrådsmedlemmer med på idéen om bindende folkeafstemning, før den kan blive til virkelighed. Netop med afstemning om letbanens etape to er han positiv stemt:

- Jeg tror faktisk, at der vil være stor opbakning til det, afslutter Andreas Møller.

Oversigt

    Oversigt