I det fynske folks tjeneste

Odense: Nye boliger og butikker på vej

1 af 5

Et nyt centerområde med erhverv, butikker og nye og gamle boliger er på vej i det nordvestlige Odense.

Det er det tidligere industriområde med den nu lukkede virksomhed Nordisk Tekstil, der skal blive til et helt nyt centerområde på i alt 22.235 kvadratmeter. Området kommer til at bestå af både boliger, butikker, kontorer, liberale erhverv, service og mindre erhverv.

Odense Kommune sender nu lokalplanen for området i høring, og i følge lokalplanforslaget skal de markante bygninger, de tidligste del af fabriksbygningen, skorstenen og elevatortårnet bevares. Men samtidig bliver det muligt at opføre nyt byggeri i tre etager til byhuse. 

I stueetagen vil der efter planen åbne en dagligvarebutik på maksimalt 1000 butikskvadretmeter, mens der i den tidligere væversal på 1. sal skal være boliger og liberale erhverv. 

 

Bygherren har længe ønsket at omdanne de gamle industribygninger til boliger og erhverv, men i lang tid afviste kommunen at give tilladelse til ombygningen før det nye VIVA-center i bymidten stod klart. Men i februar sidste år ændrede kommunen på den holdning, da en detailhandelanalyse viste, at butikkerne i centrum og Tarup Centeret ikke vil blive påvirket af det nye center på Rugårdsvej. 

Lokalplanen sendes tirsdag i høring i otte uger.

 

 

 

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.